Bahan A
250gm Butter
150gm Castor Sugar
5 sdb Susu Pekat Manis
14 nos Eggs Yolk
Satukan mentega, gula castor and susu pekat manis kedalam mixer dan pukul hingga kembang &
creamer.Masukkan kuning telur satu persatu dan pukul hingga sebati.Ketepikan
Bahan B
150gm Castor Sugar
7 nos Putih Telur
1/4 sdt serbuk tarter
Dalam bekas lain, pukul putih telur sampai berbuih.Tambah gula dan serbuk tarter dan pukul lagi hingga kaku.Ketepikan
Bahan C
160gm Hong Kong Flour
40gm Horlick
1 sdt baking Power
Satukan semua bahan C yang telah diayak kedalamadunan dan gaul perlahan hingga sebati.Tuang Pula adunan B dan gaul lagi hingga bercampur sempurna.
Bahan D
11/4 sdt Pewarna Kuning
1 sdb Moca Emulco. Moca Paste
½ sdb Choc Emulco campur dengan 2 sudu besar serbuk kok dan 3 sudu besar air suam
Bahagikan adunana kepada 3 bahagian
1. campur dengan pewarna kuning
2. campur dengan moca paste
3. campur dengan Moca +Coco
Loyang: 8" x 8"
Temp: 170C
1st Layer : Guna Api Atas dan bawah
2nd layer until last: Guna Api Atas sahaja
Layer Moca+coco dahulu lepas habis baru layer moca paste dan akhir sekali kuning
Bakar lagi selama 15 minit untk keseluruhan guna api atas dan bawah
No comments:
Post a Comment