5 Sdb Mentega Cair
Hancur Biscut, campur dengan mentage cair, letak dalam loyang 8"
Alas dasar dengan kertas minyak, padat biskut dalam loyang
Simpan dalam peti sejuk selama 1 hrs, kemuadian bakar pada suhu 170c selama 15 minit -Sejukkan
Cheese Cake
250gm cream cheese
150gm gula perang
30gm mentega - dicair
5 biji telur
Pukul cream cheese dengan gula perang hingga lembut.Tambah telur satu persatu dan terus putar.Tambah mentega cair.Tuang adunan kedalam loyang yang terdapat biscut tadi.
Balut adunan dengan Alum tin foil - Steam Bath - 170c 1.15 hrs
Caramel
1½ Cawan Gula -Kurangkan
1/4 Cawan Cair
½ Sdt Jus Lemon
1 Cawan Whipping Cream
15gm mentega
Masak gula, air dan jus lemon hingga keperangan, kemudian tambahkan whipping cream dan kacau hingga pekat.Tambah mentaga cair.Biar suam, tuang atas kek tadi.Simpan kedalam peti sejuk semalaman.
No comments:
Post a Comment